The Critical Outline of the Philosophy of the Catholic Modernism - Jekentaitė, Leonarda (Problemos, 1987)
1984 m. lapkričio 13 d. Filosofijos, sociologijos ir teisės instituto specializuotoje taryboje vyr. mokslinis bendradarbis doc. B. Kuzmickas apgynė filosofijos mokslų daktaro disertaciją „Katalikiškojo modernizmo filosofinės koncepcijos“. Oficialieji oponentai: prof. J. Babosovas, filos. dr. L. Mitrochinas, prof. J. Minkevičius. Disertacija skirta katalikiškojo modernizmo filosofinių koncepcijų kritinei analizei. Teigiama, kad dabartiniu metu katalikybė išgyvena prieštaringą idėjinio atsinaujinimo ir persiorientavimo laikotarpį. Modernistai siekia netradiciniu būdu interpretuoti krikščioniškąją pasaulėžiūrą.