Problem of Man in the Eastern and Western Philosophies - Juozaitis, Arvydas (Problemos, 1985)
1984 m. balandžio 25 dieną Vilniuje įvyko mokslinė konferencija „Žmogaus problema filosofijos istorijoje (Vakarų–Rytų sandūra)“. Konferencijos rengėjų tikslas – remiantis pačia bendriausia Vakarų ir Rytų kultūrų skirtingumo samprata ir nekeliant periodizacijos kriterijų klausimo, apžvelgti metodologinę reikšmę turinčias problemas, patyrinėti skirtingų filosofinių kultūrų invariantus. Veikė trys sekcijos: „Europocentrizmas ir jo kritika“, „Vakarų ir Rytų dialogo problema“, „Rytų kultūra ir filosofija“.