The Task is the Forming of Convictions - Lomanienė, Nijolė (Problemos, 1978)
1978 m. spalio 10–11 d. Vilniuje vyko respublikos aukštųjų mokyklų visuomenės mokslų dėstytojų pasitarimas, skirtas komunistinio auklėjimo dėstant visuomenės mokslus problemoms aptarti. Filosofijos sekcijoje pranešimus skaitė V. Štofas (apie lenininę atspindėjimo teoriją), G. Voroncovas (apie šiuolaikinę ideologinę kovą ir religiją), E. Meškauskas (apie aktualius marksistinės-lenininės filosofijos paskaitų metodikos klausimus), E. Krakauskas (apie filosofijos seminarų vedimo praktiką Vilniaus universitete), I. Jakušovaitė (apie naujausią literatūrą filosofijos dėstymo metodikos klausimais).