On the Occasion of the Anniversary - Morkūnas, Z. (Problemos, 1969)
1968 m. lapkričio 14–16 d. Šiaulių K. Preikšo pedagoginio instituto dvidešimtmečio proga įvykusioje konferencijoje pranešimus skaitė ir visuomenės mokslų atstovai, tarp jų ir filosofai. B. Genzelis perskaitė pranešimą „Lietuvos kultūrinio palikimo vertinimo kriterijaus klausimu“, A. Gaigalaitė – „Istorijos mokslo Lietuvoje istoriografijos klausimu“, E. Gendrolis – „V. Leninas apie metodologinius materialistinės pasaulėžiūros formavimosi pagrindus“, J. Ažubalis – „Religinės pažiūros į moterį kritika Lietuvos ateistinėje 1940–1965 m. literatūroje“.