The Supremacy of IBE over Bayesian Conditionalization - Park, Seungbae (Problemos, 2023)
Van Fraassenas savąją pragmatinę mokslinio aiškinimo teoriją paremia Bayeso sąlyginės tikimybės matu ir kartu, priešingai nei teigia Prasetya, jos patvirtinimui panaudoja geriausio paaiškinimo išvedimą (GPI). Priešingai nei mano van Fraassenas, Bayeso sąlyginės tikimybės skaičiavimas negali būti atliktas pirmiausia nepritaikius GPI. Argumentas, apeliuojantis į blogų aibę, kurį naudoja van Fraassenas kritikuodamas GPI, grįžta bumerangu į pragmatinę teoriją ir Bayeso sąlyginę tikimybę, taigi tampa argumentu prieš van Fraasseną ir Prasetyą.
Keywords: Bayesian conditionalization; inference to the best explanation; pragmatic theory; scientific realism