Will to Power and World Interpretation in F. Nietzsche’s Philosophy - Milerius, Nerijus (Problemos, 1998)
1997 m. birželio 19 d. Vilniaus universitete A. Mickevičius apgynė filosofijos daktaro disertaciją „Galios valia ir pasaulio interpretacija F. Nietzsche‘s filosofijoje“. Mokslinis darbo vadovas – prof. E. Nekrašas, oficialieji oponentai: prof. A. Gaižutis ir doc. K. Stoškus. Disertacijoje nagrinėjama galios principu pagrįstos filosofijos prigimtis ir ypatumai, parodomas F. Nietzsche‘s kritikos pobūdis ir mastas klasikinio mąstymo paradigmos atžvilgiu, aptariamas galios valios sukeltas novatoriškumas, sietinas su perspektyvistinio (interpretacinio) pažinimo samprata, analizuojama F. Nietzsche‘s atlikta klasikinio (dualistinio) mąstymo, o kartu ir nihilizmo, įveika.