Totalitarianism and Democracy - Patkauskaitė, Jūratė (Problemos, 1990)
1989 m. rugsėjo 22 d. Vilniuje Lietuvos filosofų draugija surengė simpoziumą „Totalitarizmas ir demokratija“, kurio pagrindinis siekis buvo suformuluoti ir filosofiškai apmąstyti mūsuose iki šiol nepakankamai gvildentas šių politinių struktūrų raidos problemas. Pranešimus skaitė E. Nekrašas, H. Arnašius, A. Degutis, K. Masiulis, R. Plečkaitis, T. Sodeika, A. Šulcas, B. Petersonė, A. Svirskas, I. Gutauskienė, R. Kacevičius, J. Daunys.