Study of the Social Conceptions in Lithuania - Poška, Adolfas (Problemos, 1988)
1985 m. gruodžio 24 d. Filosofijos, sociologijos ir teisės institute V. Pruskus apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Modernistinės tendencijos katalikybės socialinėje filosofijoje buržuazinėje Lietuvoje (1918–1940)“. Moksliniai vadovai – prof. J. Barzdaitis ir prof. I. Zaksas, oficialieji oponentai: prof. A. Griška ir doc. V. Pikutis. Tą pačią dieną E. Kriščiūnas apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Marksistinė visuomenės raidos teorija Lietuvoje 1917–1940 m.“. Mokslinis vadovas – prof. R. Plečkaitis, oficialieji oponentai: dr. A. Gaidys ir doc. A. Darginavičienė.