Kūrybos kredo - Truikys, Liudas (Problemos, 1983)
Pateikiamos dailininko scenografo Liudo Truikio mintys apie scenografo kūrybinę veiklą, muzikos garsų ir plastinių formų santykį, dramos teatro ir operos teatro dekoracijų specifiką, muzikinės formos, sąskambių, ritmo, muzikos ir vaizduojamojo meno sintezės ir kitus klausimus.