Methodological Fundamentals of Structuralism - Skeivys, R. (Problemos, 1982)
1981 m. kovo 3 d. V. Gumauskaitė Vilniaus universitete apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Metodologiniai struktūralizmo pagrindai“. Mokslinis darbo vadovas – doc. kand. G. Vaitkūnas, oficialieji oponentai: prof. dr. N. Ovčinikovas, prof. dr. B. Genzelis ir doc. kand. K. Stoškus. Pirmasis disertacijos skyrius skirtas aptarti struktūralizmo atsiradimo prielaidoms, antrame skyriuje nagrinėjama struktūros kategorija, trečiame – atskleidžiami pagrindiniai struktūralizmo metodo principai.