Tradition of Empiricism and the Philosophical Problems of Science - Skersytė, Jūratė (Problemos, 1978)
Recenzijoje aptariama E. Nekrašo monografija „Loginis empirizmas ir mokslo metodologija“ bei empirizmo tradicija. E. Nekrašo dėmesio centre – posūkis, atskyręs šiuolaikinį ir klasikinį empirizmą ir pakeitęs indukcijos problemos kėlimo būdą. Knygos autorius kritikuojamas už tai, kad genetinio empirizmo nelaiko metodologine doktrina. Teigiama, kad J. Locke‘o iškeltos problematikos vaidmuo empirizmo raidai kur kas svarbesnis nei mano autorius. Loginio empirizmo posūkis į loginę mokslo analizę nėra vien genetinės problematikos atsisakymas, bet kartu ir tam tikra jos vietos mokslo aiškinimo turinyje samprata. Pabrėžiamas autoriaus gebėjimas kompaktiškai ir išsamiai atskleisti loginio empirizmo teorinę struktūrą.