History of Philosophy in Lithuania - Varanavičius, A. (Problemos, 1978)
Lietuvos filosofijos istorijos sekcijoje skaityti pranešimai apie materializmo idėjas Vilniaus universitete, nescholastinę XVI–XVIII a. filosofiją Lietuvoje ir Baltarusijoje, idėjines sroves Lietuvoje Renesanso laikotarpiu, Švietimo epochos Baltarusijoje stichinę materialistinę pasaulėžiūrą, M. Valančiaus šviečiamąją veiklą, sveiko proto filosofijos recepciją Lietuvoje, asmenybės problemą L. Karsavino filosofijoje, formaliosios logikos dėsnių santykio aiškinimą tarpukario Lietuvoje, pažinimo problematiką XX a. pradžios Lietuvos filosofijoje, P. Dovydaičio pažiūras, katalikiškąją materializmo ir idealizmo santykio interpretaciją ir kitas problemas.