The 8th World Congress of Sociology - Minkevičius, Jokūbas (Problemos, 1975)
1974 m. rugpjūčio 19-24 dienomis Toronto universitete įvyko VIII Pasaulinis sociologų kongresas, kurį organizavo Tarptautinė sociologų asociacija (ISA). Kongrese dalyvavo apie 2500 mokslininkų iš beveik 60 šalių. Jo bendroji tema – „Mokslas ir revoliucija šiuolaikinėse visuomenėse“. Plenariniuose posėdžiuose svarstytos keturios temos: socialiniai mokslo bei technikos revoliucijos aspektai, gyventojų pakitimai ir socialinis vystymasis, sociologų vaidmuo kintančiame pasaulyje ir lygybė kaip sociologijos objektas. Kongrese daug dėmesio buvo skiriama pačiai sociologijai kaip mokslui – jos istorijai, teorijai ir metodui, technikai, funkcijoms ir statusui.