New Theses - Darginavičienė, Aldona; Balčius, J.; Ažubalis, J. (Problemos, 1974)
1973 m. sausio 10 d. Vilniaus universitete Albinas Griška apgynė filosofijos mokslų daktaro disertaciją „Gamtamokslinis materializmas Lietuvoje (XVIII a. pabaiga – XIX a. pradžia)“. Oficialūs oponentai: R. Plečkaitis, I. Zaksas, P. Slavėnas. 1973 m. rugsėjo 5 d. Nikodemas Juršėnas apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Estetinių ir etinių vertybių ryšio problema N. Hartmano filosofijoje“ (mokslinė vadovė K. Rickevičiūtė, oficialieji oponentai: I. Zaksas ir J. Repšys). Tą pačią dieną A. Kvaraciejus apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Visuomenės vystymosi ypatybės“ (mokslinis vadovas J. Repšys, oficialieji oponentai: J. Barzdaitis ir V. Radvilavičius).