Art and Society - Morkūnienė, J. (Problemos, 1972)
1971 m. lapkričio 27 d. Vilniaus universitete įvyko respublikinė mokslinė konferencija „Menas ir visuomenė“, kurią surengė universiteto Filosofijos katedra. Konferencijoje dalyvavo universiteto ir Mokslų akademijos filosofai ir sociologai, miesto meno darbuotojai. Buvo perskaityta 17 pranešimų, įvairiais aspektais gvildenančių meno ir visuomenės santykio problemą. Pranešimus skaitė Ž. Jackūnas, S. Rapoportas, J. Mureika, A. Katalynas, J. Morkūnienė, Z. Morkūnas, N. Juršėnas, R. Žibaitis, K. Stoškus, E. Šidiškis, S. Venskevičius, E. Vasilevskis, R. Žičkytė ir kiti.