New Theses - Ozolas, Romualdas (Problemos, 1969)
E. Krakausko filosofijos mokslų kandidato disertacijoje „Žmonių santykių susvetimėjimas ir jo atsispindėjimas ideologijoje klasinės-antagonistinės visuomenės sąlygomis“ analizuojamas valstybės, visuomenės ir individo susvetimėjimas.