POLINKIS BALSUOTI UŽ PARTIJĄ KAIP NAUJAS ELGESIO PER RINKIMUS ANALIZĖS BŪDAS: GALIMYBĖS IR METODOLOGINĖS PROBLEMOS - Ramonaitė, Ainė (Politologija, 2017)
Šiame straipsnyje analizuojamos iki šiol Lietuvoje nenaudoto preferencijų per rinkimus matavimo įrankio – polinkio balsuoti už partiją (PBP) – atveriamos galimybės ir jį naudojant kylančios metodologinės problemos. Straipsnyje pristatoma rinkėjų pasirinkimo 2016 m. Seimo rinkimuose veiksnių analizė, tiriant rinkėjų polinkį balsuoti už septynias didžiąsias Lietuvos partijas, išbandomos ir įvertinamos metodologinės galimybės analizuoti „bendrinės“ partijos paramos veiksnius.