LIBERALIZMO IR DEMOKRATIJOS KONFLIKTAS - Jokubaitis, Alvydas (Politologija, 2015)
Straipsnio tikslas – parodyti liberalizmo ir demokratijos politinių filosofijų skirtumus. „Liberaliosios demokratijos“ terminas slepia dviejų skirtingų filosofijų konfliktą. Liberalai vadovaujasi metafizinėmis prielaidomis, kurios demokratiją paverčia jų politinei filosofijai tarnaujančiu įrankiu. Laikantis tokio požiūrio, liberalizmo politinės filosofijos pranašumai ir trūkumai neišvengiamai tampa demokratinio režimo pranašumais ir trūkumais.