NAUJAS BIHEVIORIZMO GŪSIS KARO STUDIJOSE - Vitkus, Gediminas (Politologija, 2015)
2010 metų pradžioje leidykla CQ Press pagaliau išleido Meredit R. Sarkees ir Franko W. Waymano knygą Resort to War: a Data Guide to Inter-state Extra-state, Intra-state, and Non-state Wars 1816–2007, kuri daugelio besidominčiųjų jau senokai buvo laukiama pasirodant. Šioje publikacijoje atsispindi naujausi, ko gero, ilgiausiai tarptautinių santykių studijose vykdomo tyrimo projekto – Karo koreliatai (angl. Correlates of War, toliau – COW) rezultatai. Tai jau trečioji šio projekto pagrindu parengta knyga. Pirmosios dvi knygos atitinkamai pasirodė 19721 ir 19822 metais. O štai dabar, po gana ilgokos pauzės, 2010 metais pagaliau sulaukėme trečiosios. Tai rodo vykdomo projekto svarbumą ir gyvybingumą. Todėl norėtųsi į šią publikaciją atkreipti ypatingą dėmesį ir specialiai ją aptarti.