Europos Sąjungos politika Vidurio ir Rytų Europos šalių atžvilgiu: pasiruošimo narystei sampratos formavimas - Vilpišauskas, Ramūnas (Politologija, 1997)
Straipsnyje remiantis integracijos teorijos teiginiais analizuojama ES politika Vidurio ir Rytų Europos (VRE) šalių atžvilgiu po Kopenhagos ES Tarybos sprendimu~ kuriais išplėstos asociacijos politikos ribos ir pasiektas naujas etapas Escne patvirtinus VRE valstybių pasiruošimo stojimui į ES strategiją. Įvardinami veiksniai turėję įtakos ES politikos pobūdžio bei turinio pakitimui, kuriais remiantis, pateikiami apibendrinimai, susiję su galima ES politika VRE šalių atžvilgiu ateityje.