Konstitucija ir jos aiškinimas - Kūris, Egidijus (Politologija, 1999)
Straipsnyje aptariama "dvilypė" konstitucijos samprata: viena vertus, konstitucija gali būti tapatinama su "konstituciniu aktu", t. y. pagrindiniu valstybės įstatymu: kita vertus, pripažinimas.jog konstitucija reiškia fundamentalius valstybės sutvarkymo principus, suponuoja, kad jos sąvoka apima ir "konstitucinio akto" išaiškinimus, t. y. konstitucinę doktriną. Lietuvos Konstitucinio Teismo pavyzdžiu parodoma. jog "taikomos" konstitucijos apimtis proporcinga suformuotai konstitucinei doktrinai ir kad bent šiame valstybės gyvenimo etape konstitucinė doktrina generuojama konstitucinių konfliktų pagrindu.