Politinio įsitikinimo reikšmė - Jokubaitis, Alvydas (Politologija, 1999)
Straipsnyje stengiamasi pagrįsti požiūrį, kad individualaus politinio įsitikinimo reikšmės suvokimas buvo tapęs vienu iš sunkiausių uždavinių Vakarų filosofinio mąstymo tradicijai. Norima įrodyti, kad šiuo metu egzistuoja dvi skirtingos individualaus politinio įsitikinimo reikšmės suvokimo tradicijos, pasižyminčios esminiais trūkumais. Straipsnio tikslas – pasiūlyti tokią politinio įsitikinimo reikšmės suvokimo koncepciją, kuri leistų išvengti šitų dviejų viena kitai oponuojančių filosofinių pozicijų vienpusiškumų. Tai bandoma padaryti vadinamosios respublikoniškosios politinio mąstymo tradicijos pagalba, pabrėžiant piliečių savivokos, politinės kultūros ir aktyvaus dalyvavimo politiniame gyvenime svarbą.