SEKSUALINIS NACIONALIZMAS: „AŠ MYLIU LIETUVĄ“ - VASILIAUSKAITĖ, NIDA (Politologija, 2013)
Straipsnyje analizuojamas LNK TV projektas – realybės šou „Aš myliu Lietuvą“, rodytas 2011 m. vasarą. Teigiama, kad yra pagrindo jį vertinti kaip politinį įvykį ir netgi socialinės inžinerijos projektą. Keliama hipotezė, jog „meilės“ retorika nėra atsitiktinė, klausiant, kaip „meilė Tėvynei“ koreliuoja su antrąja projekto tema – tam tikru lyčių santykių režimu – kokias funkcijas atlieka ir ką šiame kontekste reiškia. Rekonstruojama ir išryškinama projekto politinė „programa“. Daroma išvada, kad ją galima įvardyti kaip agresyvų romantinį etnocentrinį nacionalizmą, netiesiogiai nukreiptą prieš Lietuvos narystę Europos Sąjungoje.