V. PUTINO VALDŽIOS VEIKIMAS: KELIŲ SLUOKSNIŲ ELITO GRUPIŲ SISTEMA - Keršanskas, Vytautas (Politologija, 2017)
Straipsnyje teigiama, kad esminį vaidmenį Rusijos politinėje sistemoje vaidina įvairios galios elito grupės, o jų ir Vladimiro Putino, kaip sistemos arbitro, analizė padeda geriausiai suprasti sistemos veikimo bruožus. Pirmiausia darbe apžvelgtos pokomunistinės Rusijos politinio elito susidarymo aplinkybės, nurodyti pagrindiniai jį lėmę veiksniai ir pateiktos Rusijos galios elito, ypač valdant V. Putinui, veikimo prielaidos. Remiantis pasiūlytu Rusijos politinės sistemos aiškinimu ir elito grupių skirstymo modeliu, bus pateikta pagrindinių veikėjų – sisteminių ir nesisteminių, formalių ir neformalių – apžvalga. Sisteminiai veikėjai apima tiek artimiausią V. Putino aplinką, tiek opoziciją imituojančius veikėjus. Nesisteminių veikėjų analizę papildo ir jų eliminavimo iš sistemos metodų aprašymas. Teigiama, kad, nors Rusijos politinė sistema yra sunkiai atidaroma „juodoji dėžė“, elito grupių sąveika ir konkurencija leidžia daryti išvadas apie pačioje sistemoje vykstančius pokyčius.