Valstybės organizacinis modelis Lietuvos Konstitucijoje: trečiasis kelias tarp prezidentinės ir parlamentinės sistemos? - Hollstein, Andreas (Politologija, 1999)
Straipsnyje autorius aptaria Lietuvos valstybės konstitucinę sąrangą. Autorius analizuoja, ar Lietuvos 1992 metų Konstitucijoje yra užfiksuotas trečiasis kelias tarp parlamentinės ir prezidentinės demokratijos? Straipsnyje jis parodo, kad tokio kelio nėra, o Lietuvos Respublikos valdymo forma yra interpretuotina kaip parlamentinė, turinti prezidentinių bruožų.