Neišsivystęs vystomasis bendradarbiavimas. Lietuvos atvejis - Ivinskienė, Giedrė (Politologija, 2023)
Straipsnyje siekiama atskleisti priežastis, trukdančias sklandžiai įgyvendinti Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo politiką. Nors iki to laiko, kai oficiali parama vystymuisi turėtų būti pasiekusi bent 0,33 % bendrųjų nacionalinių pajamų (BNP), liko mažiau nei aštuoneri metai, Lietuva šiuo metu skiria tik apie trečdalį šios sumos, tad natūraliai kyla klausimas „Kodėl?“ Tyrimui paremti naudojamas teorinis vystomojo bendradarbiavimo vykdymo motyvų pagrindimas, ypač europeizacijos teorija. Turint omenyje mokslinių darbų šia tema trūkumą, buvo parengtas pagrindinis tyrimo įrankis – klausimynas giluminiams interviu su pagrindiniais sprendimų dėl Lietuvos vystomojo bendradarbiavimo priėmėjais. 17 pusiau struktūruotų interviu su įvairių instancijų ekspertais suteikė vertingos medžiagos šiai analizei ir padėjo pateikti galimus atsakymus į tyrimo klausimą.