EKONOMINIŲ LAIMĖS RODIKLIŲ PAGRĮSTUMO IR PATIKIMUMO PROBLEMA - MACKONIS, ADOLFAS (Politologija, 2012)
Laimės ekonomika tiria laimės jausmą lemiančius ar su šiuo jausmu susijusius ekonominius ir socialinius veiksnius. Jos atradimais norima informuoti ekonominės ir socialinės politikos sprendimus. Šiame straipsnyje neigiamas ekonominių laimės rodiklių pagrįstumas ir patikimumas. Nepagrįstumas kyla iš subjektyvios vertės teorijos – laimės negalima išreikšti kardinalia matavimo skale ir negalima agreguoti tarpasmeninio laimės jausmo. Iš laimės kaip subjektyvaus dalyko kyla ir laimės rodiklių nepatikimumas. Straipsnyje taip pat teigiama, kad ekonominių laimės matavimų rezultatų taikymas politiniuose sprendimuose vertintinas kaip nemoralus.