APIE POLITINĮ REŽIMĄ RUSIJOJE: ŽURNALISTŲ POŽIŪRIAI - Lopata, Raimundas (Politologija, 2016)
„Svarbiausia – viską sustikliukint pagal supratimus, sustatyti teisingus vaikinus, laikyti nevykėlius prie išvietės“ („Glavnoje - ustakanit vsio po poniatijam, rastavit pravilnych pacanov, deržat lochov u parašy“) Vladimir Sorokin, „Opričniko dienos“ autorius