Propagandos technikų lingvistinių požymių lyginamoji analizė taikant natūralios kalbos apdorojimo metodus - Vaitkevičiūtė, Evelina; Korvel, Gražina (Vilnius University Open Series, 2025)
Pastaruoju metu dėl besitęsiančių geopolitinių konfliktų ir vis labiau populiarėjančio dirbtinio intelekto, propagandos technikų analizė tapo svarbia tyrimų sritimi. Nors, nemažai propagandos technikų lingvistinės analizės tyrimų atlikta angliškuose tekstuose, tačiau palyginti nedaug jų atlikta su mažiau išteklių turinčiomis kalbomis. Šiame darbe buvo siekiama atlikti propagandos technikų lingvistinių požymių lyginamąją analizę ir taip nustatyti bendrąsias ir unikaliąsias kiekvienos technikos savybes. Gauti rezultatai rodo, kad tarp skirtingų propagandos technikų būdingi ryškūs technikų fragmentų kiekio, skaitinių požymių, kalbos dalių pasiskirstymo ir dažniausiai pasitaikančių žodžių skirtumai.