Rytų Baltijos regiono apgulčių ir mūšių vietos Livonijos ordino rašytiniuose šaltiniuose - Brazdžiūnas, Mantas (Vilnius University Open Series, 2025)
Šiame darbe yra analizuojamos apgulčių ir mūšių galimos vietos. Analizė paremta Eiliuotąja Livonijos kronika ir Livonijos kronika, taip pat papildoma literatūra. Apgulčių ir mūšių pagrindinė informacija iš rašytinių šaltinių buvo sudėta į tris atskiras lenteles: bendrą apgulčių ir mūšių lentelę ir atskiras apgulčių ir mūšių lenteles. Išanalizuotos apgulčių ir mūšių galimos vietos pažymėtos dviejuose atskiruose žemėlapiuose. Pirmame žemėlapyje yra vaizduojamos apgulčių vietos ir datos, kada įvyko apgultis. Datų spalva simbolizuoja kariuomenę, kuri buvo apgulėja. Antrame žemėlapyje yra vaizduojamos apytikslės mūšių vietos ir datos, kada įvyko mūšis. Datų spalvos simbolizuoja kariuomenę, kuri laimėjo mūšį.
Keywords: Livonijos kronika; Eiliuotoji Livonijos kronika; Rytų Baltijos regionas; Estija; Rusija; apgulčių vietos; mūšių vietos