Elektromobilių baterijų likutinės vertės prognozavimas - Veličkevičius, Kasparas (Vilnius University Open Series, 2024)
Elektromobilio baterijos likutinė vertė (angl. state of health, SoH) yra baterijos tikrosios elektrinės talpos ir gamintojo nustatytos talpos santykis. Šis rodiklis apibūdina baterijos degradaciją. Nuo tikslaus baterijos SoH įvertinimo priklauso automobilio efektyvumas ir saugumas. Šio darbo tikslas – prognozuoti baterijos likutinę vertę, naudojant krovimo įtampos duomenis. Tam parinktas XGBoost modelis, gebantis prognozuoti elektromobilių baterijų elementų SoH, remiantis krovimo įtampos kreivių požymiais.
Keywords: elektromobiliai; baterijos; įtampos kreivės; SoH; XGBoost