Kokybės funkcijų sklaidos metodas sistemos dekomponavimui įgyvendinti - Grigonis, Gytis (Vilnius University Open Series, 2024)
Sudėtingos sistemos dekomponavimas, suskaidantis ją į silpnai sukibusias dalis, kad būtų lengviau tą sistemą sukurti, yra esminis sėkmę nulemiantis dalykas. Šiai problemai spręsti siūlome taikyti kokybės sklaidos metodą, leidžiantį išlaikyti ryšį tarp aukštesnio lygmens dalių ir jas sudarančių komponentų, o taip pat nustatyti, kuriam komponentui priskirti nagrinėjamą elementą dekomponavimo nevienareikšmiškumo atveju. Tai argumentais autoriaus poziciją grindžiantis straipsnis (angl. position paper), kuriame pateikiami sudėtingų sistemų dekomponavimo tyrimo rezultatai.