Senmergė: netekėjusios moters portretas vėlyvojo sovietmečio Lietuvos spaudoje - Vaitkutė, Goda (Vilnius University Open Series, 2024)
Straipsnyje tiriamas vėlyvojo sovietmečio (1968–1985) netekėjusios moters, dar vadintos senmerge, portretas sovietų Lietuvos spaudoje. Nagrinėjama ne, apskritai, netekėjusi ar vaikų neturinti moteris, bet laikoma senmerge. Senmergės portretas spaudoje tyrėjų nėra analizuotas. Reikia pažymėti, kad senmergės sąvoka problemiška, todėl šiame darbe ieškoma jos apibrėžties, remiantis to meto samprata.
Keywords: senmergė; vėlyvasis sovietmetis; portretas; vaizdinys; spauda; netekėjusi moteris; bevaikė moteris; senmergystė