Blokų grandinės technologija organizuojant visuotinius akcininkų susirinkimus: teisiniai ir technologiniai iššūkiai - Tamašauskas, Nedas; Tamulionytė, Luka (Vilnius University Open Series, 2023)
Šiame straipsnyje analizuojamas blokų grandinės technologijos praktinis pritaikymas, organizuojant visuotinius akcininkų susirinkimus. Darbe pristatomi plintantys technologijos pritaikymo pavyzdžiai užsienio bendrovėse. Be to, aptariamas visuotinių akcininkų susirinkimo organizavimo teisinis reguliavimas Lietuvoje, aktualus praktiniam technologijos pritaikymui: akcininkų autentifikavimui bei balsavimui. Apžvelgiamos blokų grandinės technologijos perspektyvos Lietuvos rinkoje ir jos bendrovėse.
Keywords: visuotinis akcininkų susirinkimas; blokų grandinės technologija; blockchain; akcininkų autentifikavimas; akcininkų balsavimas