Prūsų kalbos ā kamieno vienaskaitos kilmininkas - Villanueva Svensson, Miguel (Vilnius University Open Series, 2022)
Prūsų kalbos ā kamieno vns. kilmininkas (pvz., ālg-as) pasižymi dviem nelauktais bruožais: i) trumpasis kamiengalio balsis -ăs; ii) šaknies kirtis mobiliosiose paradigmose. Šaknies kirtis perimtas iš homonimiško o-kamieno vns. kilmininko (pvz., deiw-as). Savo ruožtu, o-kamieno vns. kilmininkas yra kilęs iš baltų-slavų *-ā (lie. lángo, sl. *vȏrna), pridedant *-s iš kitų kamienų (visų pirma, iš ā-kamieno). Vakarų baltų o- ir ā-kamienų vns. kilm. *-ās buvo sutrumpintas niekada nekirčiuotoje galūnėje.
Keywords: prūsų kalba; baltų kalbos; slavų kalbos; linksniuotės; kilmininkas; kirtis