Nefunkcinių reikalavimų kintamumas paslaugų architektūros stiliaus sistemose Vieslav Lapin - Lapin, Vieslav (Vilnius University Open Series, 2022)
Šiame straipsnyje aptariamas kintamų nefunkcinių reikalavimų specifikavimas ir modeliavimas kuriant paslaugų architektūros stiliaus programų sistemas. Paslaugų sistemų kūrime šiai problemai spręsti dar nėra skiriama pakankamai dėmesio. Pasiūlytas kintamų savybių specifikavimo metodas remiasi modeliais grindžiama sistemų kūrimo paradigma ir naudoja produktų šeimos kūrimo idėjas. Paslaugos variantai yra nustatomi analizuojant paslaugos nefunkcines savybes ir sudaromas individualizuotas paslaugos teikimo procesas, kurio modelis gali būti generuojamas automatizuotai.