Civilinė ir baudžiamoji atsakomybė už savivaldžių automobilių sukeltą žalą - Rimkutė, Deimantė; Povylius, Kristijonas (Vilnius University Open Series, 2021)
Straipsnyje siekiama išanalizuoti ir įverti, ar egzistuojantis teisinis reguliavimas Lietuvoje yra pakankamas taikant civilinę ir baudžiamąją atsakomybę už visiškos automatizacijos savivaldžiais automobiliais sukeltą žalą. Ši hipotezė yra patvirtinama analizuojant savivaldžio automobilio techninę specifiką, civilinės ir baudžiamosios atsakomybės teisinį reguliavimą Lietuvoje bei pagrindines šių atsakomybės rūšių teorijas.
Keywords: savivaldis automobilis; dirbtinis intelektas; baudžiamoji atsakomybė; civilinė atsakomybė