Lietuvių paremijų kaupimas ir sklaida: šiuolaikiniai ištekliai - Zaikauskienė, Dalia (Vilnius University Open Series, 2021)
Straipsnyje pristatomas Lietuvių literatūros ir tautosakos institute sukauptas lietuvių patarlių ir priežodžių1 fondas, jo šaltiniai ir saugojimo pavidalai: kartoteka, visuminis leidinys Lietuvių patarlės ir priežodžiai (LPP) ir elektroninis sąvadas Lietuvių patarlės ir priežodžiai (eLPP). Taip pat aptariami šių išteklių sisteminiai skirtumai, duomenų apimtis, vartojimo patogumo kriterijai. Trumpai aptariama paremijų tipologizavimo problematika.
Keywords: patarlė; priežodis; paremija; lietuvių paremijų ištekliai; tipas; variantas; atitikmuo