IT priemonių panaudojimo galimybės profesiniam kvalifikacijos kėlimui nuotoliniu būdu - Litvinas, Algirdas (Vilnius University Open Series, 2021)
Technologinė pažanga lemia vis naujų IT priemonių nuotoliniam mokymuisi atsiradimą, didinant jų pritaikomumą ir panaudojimo galimybes. Vis dėlto, pastebima, kad dažniausiai informacinės technologijos mokymuisi suprantamos tik kaip įvairios nuotolinio mokymosi platformos. Šiame straipsnyje apibūdinamos įvairios IT priemonės, nuotoliniam profesiniam kvalifikacijos kėlimui ir pateikiamos jų panaudojimo galimybės. Taip pat apžvelgiami pagrindiniai iššūkiai, su kuriais susiduriama diegiant naujausius IT sprendimus, bei kokios jų suteikiamos galimybės.
Keywords: informacinės technologijos; kvalifikacija; profesinis kvalifikacijos kėlimas; nuotolinis mokymasis; nuotolinis kvalifikacijos kėlimas