Dekomponavimo kortų metodas sudėtingoms informacinėms sistemoms dekomponuoti - Krasauskas, Gediminas (Vilnius University Open Series, 2021)
Šiame straipsnyje pateikiami sudėtingų informacinių sistemų dekomponavimo, būtino siekiant mažinti artefakto, kurį reikia įgyvendinti, sudėtingumą, tyrimo rezultatai. Programų sistemų kūrimo srityje yra atlikta įvairių tyrimų, skirtų dekompozicijos procesui analizuoti ir kiekybiniams dekomponavimo rezultatų vertinimams atlikti. Tačiau programų sistemų kūrime naudojami „skaidyk ir valdyk“ metodai negali būti tiesiogiai taikomi sudėtingoms informacinėms sistemoms dekomponuoti, pamatuoti dekompozicijos gerumą ir palyginti su kitomis alternatyvomis. Pasiūlytasis dekomponavimo kortų metodas, kuris apima struktūrinį dekompozicijos vertinimą atsižvelgiant į kiekybinius atributus, charakterizuojamas kaip hierarchinis ir nedarantis konkrečių techninių sprendimų aukštame abstrakcijos lygmenyje. Gauti rezultatai sudaro prielaidas tolesniems tyrimams vykdyti.
Keywords: sistemų dekomponavimas; informacinės sistemos; sudėtingos sistemos; kokybės funkcijų sklaidos metodika; struktūrinis sudėtingumas