„Redis Cluster“ podėlio sistemos tyrimas, taikant formalius metodus - Kontrimas, Mantas; Petrauskas, Karolis (Vilnius University Open Series, 2021)
Šiame straipsnyje yra analizuojamas podėlio sistemos „Redis Cluster“ korektiškumas. Analizuojant sistemą buvo naudojami formalūs metodai – TLA+ specifikavimo kalba buvo sudaryta sistemos formali specifikacija. Specifikacijos modelio tikrinimo metu buvo vertinama, ar yra užtikrinama sistemos savybė, kad už vieną maišos lizdą yra atsakingas tik vienas pagrindinis mazgas ir jo pavaldūs mazgai. Atlikus modelio tikrinimą buvo surastos situacijos, kada ši sistemos savybė nėra užtikrinama. Surastos klaidos buvo atkartotos realioje sistemoje ir šioms klaidoms buvo pateikti galimi sprendimo būdai.
Keywords: Redis Cluster; Išskirstytos sistemos; Formalūs metodai; TLA