Vertybės sporte - Grigaitė-Bliūmienė, Kristina (Vilnius University Open Series, 2020)
Straipsnyje analizuojama sporto vertybių samprata. Vertybės yra universalios, nes jos yra ašys, palaikančios visus gyvenimo aspektus. Todėl galima teigti, jog dalyvavimas sportinėje veikloje taip pat yra grindžiamas vertybiniais svertais. Tyrimo tikslas: išanalizuoti vertybių sporte sampratą ir vertybių ugdymo per sportą patirtį. Tyrimo metodas – užsienio ir Lietuvos mokslinės literatūros analizė ir apibendrinimas.
Keywords: sporto vertybės; sporto vertybių ugdymas; sportas