Nusikaltimai virtualioje erdvėje – šiuolaikiniai Iššūkiai ir prevencijos galimybės - Grigaitytė, Ugnė; Mackevičiūtė, Miglė (Vilnius University Open Series, 2020)
Šiame straipsnyje analizuojamos nusikalstamos veikos virtualioje erdvėje, jų problematiniai aspektai, aptariamos prevencijos galimybės. Apžvelgiamos elektroninių nusikaltimų rūšys, turinio aspektai šiuolaikinių iššūkių kontekste, nelegalios veiklos priemonės. Darbe pateikiama nacionalinio, ES ir tarptautinės teisės reglamentavimas, vertinamas kompetentingų institucijų, aktuali teismų praktika. Pristatoma 2001 m. priimta Konvencija dėl elektroninių nusikaltimų, plačiausiai apimanti ir teisiškai reguliuojanti nusikaltimus, daromus skaitmeninėje erdvėje, jos santykis su Lietuvos įstatymais, įskaitant BK. Moksliniame straipsnyje pabrėžiamas ir šių nusikaltimų ypatingas latentiškumas bei daromos žalos santykis su įprastais nusikaltimais.