ES piliečių, turinčių nuolatinio gyventojo statusą Jungtinėje Karalystėje, teisė gyventi kartu su šeimos nariais po „Brexit“ - Bučinskaitė, Monika; Nikartas, Deivydas (Vilnius University Open Series, 2020)
Rašto darbe analizuojama Jungtinės Karalystės išstojimo procedūros įtaka ES piliečių, turinčių nuolatinio gyventojo statusą šioje valstybėje, teisei gyventi joje kartu su šeimos nariais po „Brexit“ bei su tuo susiję teisiniai iššūkiai ir perspektyvos. Pateikiamos laisvo asmenų judėjimo režimo laisvės tarptautinio ir nacionalinio lygmens reglamentavimo apžvalgos, analizuojami galimi santykių modeliai tarp Jungtinės Karalystės ir ES po „Brexit“ šios pamatinės laisvės atžvilgiu. Darbe susitelkiama į Jungtinėje Karalystėje dirbančių žmonių teises gyventi kartu su savo šeimos nariais ir pateikiamos ateities teisinio reglamentavimo perspektyvos, kai Jungtinė Karalystė nebebus ES valstybe nare.