Vaiko teisė į asmens duomenų apsaugą: iššūkiai skaitmeninėj erdvėje - Mickevičiūtė, Gabrielė Velta; Pasvenskas, Vytautas (Vilnius University Open Series, 2020)
Šiame straipsnyje analizuojama vaikų asmens duomenų apsauga interneto ir moderniųjų technologijų kontekste. Aptariama teisinio reglamentavimo problematika Lietuvoje ir kitose Europos Sąjungos valstybėse. Analizuojami iššūkiai, su kuriais susiduria vaikų asmens duomenų apsauga: 1) kokiu būdu ir forma turėtų būti pateikiamas pagal BDAR privalomas vaiko sutikimas tvarkyti jo duomenis; 2) tėvų virtualaus sutikimo tvarkyti vaiko duomenis problema; 3) vaiko asmens duomenų tvarkymo ypatumai internete ir naudojant internetinius žaislus; 4) veido atpažinimo technologijos probleminiai aspektai ir pavyzdžiai.