Motinystės/ tėvystės ir pagyvenusių tėvų globos demonstravimas abipus sienų - Juozeliūnienė, Irena; Martinkėnė, Gintė; Budginaitė-Mačkinė, Irma (Vilnius University Open Series, 2020)
Šiame skyriuje Finch „demonstravimo“ idėja yra taikoma analizuoti išvykusių motinų/ tėvų, suaugusių vaikų ir reikšmingų asmenų veiklas, kuriomis dalyviai siekia parodyti vieni kitiems ir platesnei visuomenei, kad jie yra „šeima“. Autoriai pristato, kaip transnacionalinės motinystės/ tėvystės ir pagyvenusių tėvų globos „demonstravimas“ gali būti tiriamas kiekybine metodologija. Remiamasi kiekybiniu kvotiniu tyrimu (N = 304), kuriame dalyvavo trys transnacionalinių šeimų tipai: šeimos, kuriose į užsienį išvykus motinai, ir šeimos, kuriose į užsienį išvykus tėvui, nepilnamečiai vaikai liko gyventi Lietuvoje bei šeimos su užsienyje gyvenančiais suaugusiais vaikais, jų tėvams, kuriems reikalinga priežiūra, liekant gyventi Lietuvoje. Tyrimas atliktas 2018 m. rugpjūtį, įgyvendinant Lietuvos mokslo tarybos finansuotą projektą „Globali migracija ir Lietuvos šeima: šeiminės praktikos, globos cirkuliacija ir sugrįžimo strategijos“ (2017-2019).
Keywords: Transnacionalinės šeimos; demonstravimas abipus sienų