Lietuvos šeimų kūrimas abipus sienų: teorinės prieigos ir empirinė raiška - Juozeliūnienė, Irena; Seymour, Julie (Vilnius University Open Series, 2020)
Kolektyvinėje rinktinėje aptariami Lietuvos migracijos šeimų pateikimo ir patirčių analizės būdai. Rinktinės autoriai pasitelkia naujausias teorines perspektyvas, leidžiančias nagrinėti asmeninius gyvenimus, šeimines praktikas ir jų „suprobleminimo“ atvejus. Tyrinėdami Lietuvos šeimų gyvenimą abipus sienų autoriai taiko ir plėtoja šias teorines idėjas apie šeiminį gyvenimą, lyčių santykius ir kartų ryšių raišką.