Samuelio Boguslavo Chylinskio Naujasis Testamentas: leksikografiniuose šaltiniuose nepaliudyti žodžiai ir jų reikšmės - Thies, Felix (Vilnius University Open Series, 2018)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]Straipsnyje pateikiami Samuelio Boguslavo Chylinskio Naujojo Testamento žodžiai, nepaliudyti tokiuose leksikografiniuose šaltiniuose kaip to meto istoriniai ir holistiniai lietuvių kalbos žodynai. Remiantis žodžių daryba ir atsižvelgiant į vartojimo kontekstą, analizuojama šių žodžių reikšmė.
Keywords: leksikografija; Naujasis Testamentas; Samuelis Boguslavas Chylinskis; senieji lietuvių kalbos raštai