Perkūno ir aitivaro etimologijos - Ostrowski, Norbert (Vilnius University Open Series, 2018)
[straipsnis ir santrauka lietuvių kalba; santrauka anglų kalba]Straipsnyje aptariamos perkūno ir aitvaro (slie. aitivaro) etimologijos. Abu daiktavardžiai vertinami kaip naujadarai, bet abiejų žodžių daryba pagrįsta iš ide. prokalbės paveldėtais darybiniais procesais.
Keywords: aitivaras; baltų mitologija; etimologija; istorinė daryba; perkūnas