Muzikos garso šaltinių atskyrimo giliojo mokymosi modelio SCNet apmokymas skirtingais duomenų rinkiniais - Žygas, Aidas; Korvel, Gražina (Vilnius University Open Series, 2025)
Šiame straipsnyje nagrinėjama, kaip skirtingi duomenų rinkiniai (Musdb18-HQ, Moisesdb), naudojami muzikos garso šaltinių atskyrimo modelio apmokymui, lemia SCNet modelio išvesties rezultatus. Modelio efektyvumas vertinamas SDR kiekybine metrika, pagal skirtingus muzikos žanrus ir garso šaltinius. Modelis geriausiai atskiria būgnus ir vokalus, jį apmokius su Musdb18-HQ, o naudojant Moisesdb, geriausiai atskiria bosus ir būgnus. Kai modelio apmokymui ir įvertinimui naudojami skirtingi duomenų rinkiniai, SDR rodikliai tampa mažesni, nes modelis juos prasčiau apibendrina. Pastebėta, kad modeliui yra sudėtinga atskirti roko muzikos žanrą, o geriausi SDR pasiekti bliuzo ir kantri žanruose.